#QUARANTAINE | Vakantieplannen 2020: Europa Roadtrip! – Eindhoven de Gekste
#QUARANTAINE | Vakantieplannen 2020: Europa Roadtrip!

quarantaine -

#QUARANTAINE | Vakantieplannen 2020: Europa Roadtrip!

We durven langzaam weer te denken aan hoe we de zomer gaan doorbrengen en vooral waar we dat gaan doen. Het ziet ernaar uit dat Duitsland, Frankrijk, België en Oostenrijk binnenkort weer opengaan.  Stapje voor stapje kunnen we Europa weer verkennen… wie durft? 

 Na wekenlang binnen zitten begint het dan toch echt weer te kriebelen. Uiteraard staat veiligheid op 1, maar wij mensen zijn niet gemaakt voor niks doen en 24/7 bankhangen. Prikkels hebben we nodig. Op hoop van zegen kunnen we weer een beetje terug naar ‘het normale leven’ doordat de o.a. de horeca weer voorzicht opengaat. Een biertje op het terras doen klinkt nu als engeltjes in je oren…  

 15 juni is de dag dat de grenzen van onze buurlanden weer opengaan. Het maken van een vette roadtrip klinkt heel verleidelijk he? Wij geven je 4x redenen:  

 Ultieme vrijheid 

Dit zijn de sleutelwoorden in 2020, want zoveel vrijheid hebben we niet meer. Maar het feit is: als je met de auto op vakantie gaat kun je gaan en staan waar je maar wilt. En dat is precies het vakantiegevoel wat je nodig hebt. Boek je overnachtingen niet van te voren maar bekijk het last-minute. Zo kan je echt alles doen wat je wilt en ben je moe? Dan stop je bij het dichtstbijzijnde plaatsje en bekijk je wat de overnachtingopties zijn.  

Mega veel zien  

Doordat je met de auto overal doorheen kan rijden zie je ook heel veel van de omgeving in een korte tijd. Vooral in Europa zijn de afstanden klein (vergeleken met Amerika) dus binnen een paar uur ben je in een ander land waardoor je veel verschillende steden en natuurgebieden kan zien. Tip: stel je TomTom zo in dat je over de binnendoor-wegen rijdt, zo zie je nóg meer vanuit je autoraam!  

Ervaring voor je leven  

Doordat je overal heenrijdt, op avontuur gaat en last minute besluiten neemt ontmoet je veel mensen, heb je goede gesprekken en beleef je verrassing na verrassing. Dus verzamel je beste vrienden (maximaal 3 in een auto en vermijd de stoel in het midden op de achterbank) en stap in de auto!  

Goedkope reis 

Door de crisis wordt iedereen op een manier geraakt. Niet iedereen heeft het financieel breed genoeg om op vakantie te gaan. Maar als je dan toch een tripje wil maken, een roadtrip hoeft niet heel duur te zijn. Vooral niet als je een tent in je achterbak gooit en zo overal kan kamperen. Uiteraard moet er getankt worden of je auto moet worden opgeladen… maar doe dat slim! In België kan je goedkoper tanken dan in Nederland!   

 Als je dan toch deze zomer op vakantie gaat, hou je aan de RIVM-regels! Houd 1,5 meter afstand, blijf je handen goed wassen, draag een masker waar nodig, vermijd populaire openbare plekken en gebruik handschoenen als je ergens voor het eerst binnenkomt. Maak alle deurknoppen, afstandsbedieningen, lichtknoppen etc. schoon en de kust is veilig!