#QUARANTAINE | Productiviteit tijdens het thuiswerken – Eindhoven de Gekste
#QUARANTAINE | Productiviteit tijdens het thuiswerken

quarantaine -

#QUARANTAINE | Productiviteit tijdens het thuiswerken

Ondanks dat de maatregelen versoepeld worden, heeft Rutte toch geadviseerd zo veel mogelijk thuis te werken. Dit doen we dan ook al weken massaal met z’n alle. Toch kan het thuiswerken je niet zo goed bevallen als dat je hoopte. Je productiviteit is erg verminderd en een ritme aanhouden wordt met de dag moeilijker.  

 Laten we vooropstellen dat het even wennen is als je na jaren je bureau op kantoor moet inruilen voor je woonkamer. Waar je normaal chillednetflixed en popcorn naar binnen duwt. Normaal zie je elke dag je (lieftallige) collega’s, waar je je hard lucht, het weekend mee evalueert en de meest grappige lunchgesprekken hebt. Ook dat is veranderd: nu zittend aan de keukentafel terwijl je geïrriteerd bent aan alles wat om je heen gebeurd. Zelfs de vogels fluiten tegenwoordig te hard… 

 Gezondheid 

In deze tijd is het niet gek om wat meer aan jezelf te denken én aan je gezondheid. Maak het daarom niet moeilijker dan dat het is. Neem voldoende rust, ga een stukje wandelen als het even teveel wordt, en sla een goede lunch niet over omdat je per se online moet zijn.  

 Werkritme 

Voor de lockdown had je waarschijnlijk een goed ritme. Het kan helpen om deze thuis te volgen. Probeer daarom elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan en je echt klaar te maken voor de dag, in plaats van je laptop openklappen terwijl je net wakker bent en nog in bed ligt. Ontbijt goed, lees de krant, trek wat comfortabele kleren aan (we snappen dat je pyjama heel fijn zit, maar kies liever voor een normale broek) en zet een lekker bakje koffie voordat je aan de keukentafel je laptop openklapt. Tijdens je pauze kunnen wij aanraden ook echt pauze te nemen. Dat betekent dus niet je broodje naast je laptop opeten en toch nog even dat mailtje beantwoorden. Neem uitgebreid de tijd om je lunch te eten en maak daarna nog een kleine wandeling. Het is goed om even weg te zijn van het werk en je hoofd leeg te maken. Des te meer ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën.  

 Collega’s  

Op kantoor wordt er natuurlijk niet altijd keihard gewerkt. Er is ook wel eens ruimte om te kletsten of te grappen. Het is daarom wel leuk om tijdens je werk, als dat het toe laat, toch even die leuke collega te videobellen en vragen hoe het met hem of haar gaat. Zo blijf je in contact met elkaar en heb je allebei een momentje om je hart te luchten of toch even het leuke sociale aspect van je werk op te zoeken.  

 Het thuiswerken kan dus een uitdaging zijn, maar wij kunnen je aanraden wat dingen uit te proberen om het zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.