#QUARANTAINE | Initiatieven van Eindhovense helden om je dag mee op te – Eindhoven de Gekste
#QUARANTAINE | Initiatieven van Eindhovense helden om je dag mee op te vrolijken.

quarantaine -

#QUARANTAINE | Initiatieven van Eindhovense helden om je dag mee op te vrolijken.

We leven momenteel in een bizarre situatie waar alles onzeker is. Veel mensen werken vanuit huis. Maar voor vele zal het werk ook zijn weggevallen. In plaats van niks doen, kan je ook de tijd en energie gebruiken om anderen te helpen. Deze helden hebben hun handen uit de mouwen gestoken om hun creatieve steentje bij te dragen: 

Coronahulp040. Een platform voor niet alleen de kwetsbare Eindhovenaren, maar ook voor degene die juist in deze tijd het beste in zichzelf naar boven willen halen en andere willen helpen. Op dit platform ontstaan er per stadsdeel kleine netwerken waar mensen kunnen aangeven wanneer ze hulp of een luisterend oor nodig hebben. Ook kan je zelf hulp aanbieden. Het doel is om iedereen te laten weten dat er hulp is, indien nodig. Da’s toch mooi!

We-Support-Your-Care. Deze groep Eindhovense chefs heeft de krachten uit hun netwerk gebundeld om gratis maaltijden te verzorgen voor medewerkers en hun gezinnen van diverse zorginstellingen in en rondom Eindhoven. De chefs Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve), Ingrid van Eeghem (De Karpendonkse Hoeve), Yuri Wiesen (Wiesen), Gerard Wollerich (Wollerich) en Simon de Wit (Oriental Green House en Restaurant Ikigai), staan samen in de keuken zodat het zorgpersoneel aan het eind van hun dienst kunnen genieten van een luxe maaltijd met hun gezin.

Intelligentia: Houte Couture ijs voor helden. Ijssalon Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven bezorgt in samenwerking met autobedrijf Van Laarhoven luxe ijs aan Eindhovense helden! Dit doet ze in een speciaal gemaakte knalroze MINI cabrio. Via een livestream kunnen kijkers de helden aandragen die een ijsje verdienen. Intelligentia bezorgt vervolgens op een gepaste afstand de ijsjes. Het doel: de lokale gemeenschap op een verfrissende manier supporten in deze bijzondere tijd.

Ikookaanjou.nl: worstenbroodjes met een lieve boodschap. Dit initiatief bestond al voor de coronacrisis, maar is juist nu meer van toepassing dan ooit! Op het platform www.ikookaanjou.nl kan je worstenbroodjes bestellen om de mensen die je een warm hart toedraagt te laten weten wat ze voor je betekenen. De worstenbroodjes, die zowel als mini’s als een standaardformaat te bestellen zijn, worden afgeleverd bij verzorgingstehuizen, wooncentra, revalidatiecentra, maar ook bij mensen thuis.

TU\e Studenten doen onderzoek naar het reinigen van mondkapjes. Dit doen ze samen met het initiatief Dutch Corona Mask. Ze onderzoeken of de mondkapjes te reinigen zijn voor hergebruik. Daarnaast zijn ze bezig met het maken van mondkapjes door middel van een 3D-printer.

Heb jij nou ook te veel tijd over en zit je vol met leuke ideeën? Aarzel dan niet, want ook jij kan ervoor zorgen dat Eindhoven met de dag een stukje leuker wordt!