#MENING | Anders nog iets? 1,5 meter ajb! – Eindhoven de Gekste
#MENING | Anders nog iets? 1,5 meter ajb!

#MENING | Anders nog iets? 1,5 meter ajb!

Geen netflix-account maar wil je een spannende, onwerkelijke film zien? Open je ogen, we zitten er middenin en óók jij bent figurant. In deze tijd is alles anders. We hopen, duimen en bidden op een wonder zodat we allemaal buiten gevaar zijn. We allemaal weer legaal naar buiten kunnen, de roltrap aan kunnen raken, shotjes kunnen doen op Stratum en zomerkleren kunnen kopen (en te kunnen dragen met een reden). Want dat uitstapje naar de vuilnisbak maakt niet veel goeds. Die knipoog van je vieze overbuurman ook niet. Maar wat als de ergste piek voorbij is, de wereld langzaam weer begint de draaienwat dan?  

Één ding is duidelijk: een vaccin zit er voorlopig nog niet in. Daarbij, voordat biljoenen mensen het vloeistof in hun bloed gespoten krijgen, hebben we wellicht al 2 keer Kerstmis gevierd. Dus wat is de tussenoplossing? Hoe gaan wij mensen om elkaar heen paraderen zonder nóg een uitbraak de lucht in te schieten: 1,5 meter afstand is de oplossing.  

Hoe werkt dat in praktijk? Dat is een goede vraag en dit vergt een hoop discipline. Want een dagje uit naar een attractiepark, dierentuin of festival gaat er in het post-coronatijdperk totaal anders uitzien. Denk aan wachtrijen, hygiëne in de horeca, in je eentje dansen op een event terwijl je bestie daar verderop staat. Ideaal is het niet. Maar communicatie wordt hierbij de key 

Hiervoor is extra personeel wellicht vereist om de boel te begeleiden en handhaven. Maar is daar wel geld voor? We hopen dat we eind juni weer wat bewegingsvrijheid krijgen zodat we wellicht in juli de maatschappij weer langzaam kunnen opbouwen.   

Al met al bekijken we het maar zo: minder druk betekent een kortere wachttijd. Zolang het reizen verboden is blijven we met z’n alle maar lekker in Nederland, waardoor we toerist in eigen stad kunnen spelen. Hoe goed ken jij Eindhoven eigenlijk?