# KONINGSDAG | Koning Johan opent paleis Soestdijk: Royal Dolls Events – Eindhoven de Gekste
# KONINGSDAG | Koning Johan opent paleis Soestdijk: Royal Dolls Events

#koningsdag -

# KONINGSDAG | Koning Johan opent paleis Soestdijk: Royal Dolls Events

In het kader van ‘Eindhoven de Gekste’ spraken we de allergrootste oranje liefhebber Johan Vlemmix! Hij tovert samen met Studio Vlemmix zijn Paleis Soestdijk om in een Koninklijk Thuis. Tussen de testrondes en de drukke productie voorbereidingen door had hij even tijd voor ons.

De altijd vrolijke Johan komt net uit het Ziekenhuis, hij heeft namelijk zijn tenen gebroken tijdens de repetities voor zijn Koningspelen: “Ik was een omkleedspel aan het testen en ik moest rennen, maar ik was vergeten m’n schoenen aan te doen dus mijn tenen kwamen terecht tussen 2 stenen. Het was een beetje dom… dan maar hinkelend!”. Je moet íets bedenken nu we allemaal thuis komen te zitten.

Johan heeft royale plannen voor Woningsdag, zijn programma begint zondagavond met het Royal Dolls Dance Event! In zijn kelder wordt zijn Discotheek Soestdijk klaargestoomd voor DJ’s en 45 gasten. We horen je denken, mag dit wel? Eigenlijk niet, maar deze 45 dames zijn “corona-vrij”. We praten namelijk over zijn poppenverzameling. Johan heeft een voorraad ‘living dolls’ en ook een paar sekspoppen. Met z’n allen gaan ze het Royal Poppenspel spelen.

 Ook op Koningsdag gaat dit verder, spellen als Dance Games of Thrones (stoelendans), spekhappen, Maxima Memorie-spel, Heerser in de Lucht en Pandje in het Randje worden gespeeld! Wat dit inhoudt kan je hier zien, download de spellen en speel ze in je eigen achtertuin.

Daarnaast wordt er natuurlijk het Wilhelmus gezongen én een Koninklijke Veiling georganiseerd, waarbij van alles te koop komt te staan: o.a. auto’s, poppen en de bekende stoel van Prins Bernard. Natuurlijk komt er een livestream waarbij je alles kan volgen, meespelen en mee kan feesten. Studio Vlemmix heeft namelijk allerlei camera’s opgehangen zodat jij thuis niks hoeft te missen! Echter kunnen sommige plannen nog gewijzigd worden: ‘Iets wat ik in m’n kop heb, heb ik niet in m’n kont dus dat ga ik dan meteen doen. Morgen kan er nog wat nieuws bijkomen. Ik had namelijk ook niet verwacht dat ik net uit het ziekenhuis zou komen’ zegt hij lachend.

Normaal gesproken gaat Johan elk jaar naar de stad waar Willem-Alexander zijn verjaardag viert. Hij staat dan al om 2.00 uur ’s nachts aan de Koningsroute: ‘Dan sta ik daar te wachten tot de Koning komt, want ik wil altijd de eerste zijn en dat lukt me ook altijd wel’. Dit jaar zou dat Maastricht zijn. “Je moet nu iets anders bedenken, normaal ga ik naar de Koning toe en dit jaar kan dat niet, daar baal ik van. Ik ga morgen naar Maastricht om de Koningsroute te lopen, of ja… hinkelen met gebroken tenen’. Zijn oranje pak hangt al klaar en hij staat te popelen om de poorten van zijn paleis te openen. 

De coronacrisis is ook voor Johan te voelen. Verschillende tv-programma’s zijn allemaal gecanceld. Opnames zijn simpelweg niet mogelijk met 1,5 meter afstand. ‘Daar baal ik zo erg van… half maart werd ‘Ter Land, Ter zee en in de lucht’ ook gecanceld. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, het is goed klote. We maken er maar het beste van’.

We zullen maandag allemaal de Thuistoost doen om 16:00 uur!