#FOOD | Alle frietfans verzamelen! – Eindhoven de Gekste
#FOOD | Alle frietfans verzamelen!

Livestream -

#FOOD | Alle frietfans verzamelen!

ALLE FRIETFANS VERZAMELEN! ZIN IN FRIET? EET ZE ÉN RED ZO DE AARDAPPELBOEREN! 

Het is geel, knapperig, snel gemaakt, goedkoop en overheerlijk! Wat is er nou lekkerder dan verse friet? Al helemaal als je geen zin hebt om wéér te koken in deze quarantaine tijd, waarbij je soms al genoeg aan je hoofd hebt. Of als je gewoon een dikke vette kater hebt van je Houseparty, dan is friet het beste medicijn.

Al 20 jaar is Hendrik Jan ten Cate aardappelboer. Jarenlang worden zijn aardappelen omgetoverd in de lekkerste frietjes die in jouw favoriete friettent gemaakt worden. En opeens was daar de onverwachte coronacrisis. Alle horeca moest dicht en dat is een grote klap voor de aardappelproductie van Hendrik Jan, die ineens volledig stil kwam te liggen. Waar normaal de aardappelen met een snel vaart naar de frietzaken rollen, liggen ze nu op een hoop weg te rotten. Wachtend tot de productie weer kan draaien in Nederland én Europa. Check het interview hier!

Daarom is deze oproep voor alle enorme friet-en aardappelfans: koop deze gele rakkers en maak er iets lekkers van. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet wat je allemaal kan maken met aardappels:

  1. Gerechten in de oven zoals een preischotel met… ja aardappel!
  2. Pureer zeen voeg melk, boter, zout en peper toe
  3. Zelfgemaakte pizza met aardappelhet proberen waard
  4. Broccolisalade met krieltjesJAM!
  5. Hutspot met gehakt - duh, classic!
  6. Of natuurlijk FRIET!simpel en snel en lekkerrrr!

En als je zelf geen fan bent van de aardappel, deel ze uit! Bak frietjes voor bijvoorbeeld je buurman, je opa en oma, de politie, voor horecapersoneel en zet ze in het zonnetje.

Laten we onszelf als aardappelland nóg meer op de kaart zetten.
En voor boven de rivieren: PATAT = FRIET. Smakelijk!


Gerelateerde onderwerpen