#EINDHOVEN | Typische dingen waar je in de binnenstad van Eindhoven te – Eindhoven de Gekste
#EINDHOVEN | Typische dingen waar je in de binnenstad van Eindhoven tegenaan loopt.

quarantaine -

#EINDHOVEN | Typische dingen waar je in de binnenstad van Eindhoven tegenaan loopt.

Het is een stralende zaterdag avond en ik loop door de binnenstad van Eindhoven. Ik ben inmiddels al drie keer bekeerd tot jezus door ons Arnol Kox, maar dat kan elke Eindhovenaar wel verwachten wanneer je je in de binnenstad waagt. Ergens in de verte wordt zijn geschreeuw omgeruild door “Eindhovuh de gekstuhh”.  Waarschijnlijk dronken tieners die hun weg naar Stratumseind maken. Of een verloren PSV-supporter die na de wedstrijd van gister nog steeds zijn weg naar huis niet heeft gevonden. Ik sla af en kom in het hart van Eindhoven: de Markt. Terwijl ik zigzag door de kudde mensen word ik bijna aangereden door zo’n vervelend Uber Eats mannetje op zijn elektrische fiets. Het is tegenwoordig nergens veilig meer. Bijna uit de kudde mensen loop ik ook nog eens op tegen een groot reclamebord. Het reclamebord draait zich om en er blijkt een man aan vast te zitten. “Kijk uit waar je loopt” durft ‘ie ook nog te zeggen! Eindelijk uit de menigte, onderweg naar de gigantische meneer Fritsneem ik plaats om mijn frietje van ‘Dik en Lang’ op te eten. Binnen no-time word ik omsingeld door twintig duiven die overduidelijk nooit van social distance hebben gehoord. Met mijn voet probeer ik ze bang te maken, maar ook angst komt niet voor in hun woordenboek. Zuchtend sta ik op en loop ik verder. Op de grond zie ik met verf gekke cirkels en strepen. Geen idee wat het moet voorstellen, maar het zal vast weer onder het mom ‘kunst’ vallen. Net als die ene keer dat de Demer was veranderd in een grote hinkelbaan. Eindhoven is echt de gekste. En de groenste, want voor de zoveelste keer staat er weer een Go scooter in mijn weg. 040 staat er overvol mee. Wanneer ik Arnol weer in de verte hoor aankomen besluit ik maar dat het goed is geweest voor vandaag. Het zijn de wandelingen als deze dat ik zo van Eindhoven houd.