#EINDHOVEN | Gemeente neemt maatregelen om drukte te controleren. – Eindhoven de Gekste
#EINDHOVEN | Gemeente neemt maatregelen om drukte te controleren.

quarantaine -

#EINDHOVEN | Gemeente neemt maatregelen om drukte te controleren.

De Eindhovense straten beginnen weer drukker te worden. De maatregelen zijn langzaam aan het versoepelen. Stap voor stap proberen we de maatschappij weer te laten draaien, terwijl we 1,5 meter afstand van elkaar nemen. Hoe gaan we dat doen in de smalle straten in 040? 

 Looproutes is het antwoord. Dit houdt in dat bezoekers in de stad aan de rechterkant van de straat moeten lopen, net zoals in het verkeer. Er zullen ‘city hosts’ ingezet worden, die vrijwillig de boel in de gaten houden en bezoekers wijzen op looproutes. Ook met lijnenpijlen, led-schermen en tekstkarren zal dit worden aangegeven. Als het plotseling te druk wordt ergens in de stad, dan wordt dat gecommuniceerd door middel van verschillende kanalen. Maar de belangrijkste boodschap is duidelijk: vermijd drukte en houdt 1,5 meter afstand! 

 City hosts 

Het is mooi om te zien dat mensen hun handen uit de mouwen steken om een steentje bij te dragen. Zoals winkeliers, horecaondernemers en ook PSV-stewards die vrijwillig de mensen in de stad gaan aansporen om zich goed aan de regels te houden en uitleggen wat wél kan. In samenwerking met de gemeente Eindhoven is dit een onderdeel van het Actieplan De ‘nieuwe’ binnenstad. Ondernemers uit de horeca, detailhandel en de culturele sector helpen hieraan mee.