#BEVRIJDINGSDAG | Vrij op Bevrijdingsdag? – Eindhoven de Gekste
#BEVRIJDINGSDAG | Vrij op Bevrijdingsdag?

bevrijdingsdag -

#BEVRIJDINGSDAG | Vrij op Bevrijdingsdag?

Het is bijna mei en dat betekent de maand van de dodenherdenking, het vieren van de vrijheid, Moederdag, de verjaardag van de Koningin en Pinksteren. Een aantal van deze dagen zijn we meestal vrij, maar hoe zit dat precies?

 Bevrijdingsdag wordt gevierd op 5 mei. Dit is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is vrij. Dit geldt ook voor Pinksteren, wat gevierd wordt op zondag 31 mei en maandag 1 juni. Het is wel zo dat in verschillende cao's Bevrijdingsdag een keer in de vijf jaar een (doorbetaalde) vrije dag is. Wil je als werknemer weten wanneer je precies vrij bent? Vraag dit dan na bij je werkgever of kijk in je contract wat hierover gezegd is. Ben je scholier of student? Dan heb je geluk want waarschijnlijk ben je vrij! Dubbel check even of je school gesloten is. Voor alle ouders met kinderen die op school zitten: de kans is zeer groot dat de kids vrij zijn.

 De andere dagen zijn geen officiële vrije dagen. Alhoewel staan we natuurlijk wel stil bij de slachtoffers op 4 mei, geef je jouw moeder een dikke kus op 11 mei en feliciteren we onze mooie Koningin op 17 mei. Plus we hopen, duimen en bidden op versoepelende maatregelen na 20 mei.

Helaas moeten we Bevrijdingsdag ook weer in quarantaine door brengen. Desondanks mag het leven en de vrijheid gevierd worden. We hebben hier weer een heerlijke box voor samengesteld. Bestel hem voor maandag 11:00 en we komen hem dinsdag bij je thuis afleveren!